Lördagen den 26 september 2015 kl 12.00-16.00:
Nyinvigning av Svenmanska parken i Bräkne-Hoby med skörde- och växtmarknad.

Detta är finalen på en fantastisk framgångsaga. För tre år sedan diskuterades förflyttning av Bräkne-Hoby bibliotek från Bräknebygdens gamla kommunhus, sparbank, telefonstation mm. Idag tre år senare sjuder det av liv i kommunhuset, som numera benämns Bräknebygdens Kulturhus. Runt detta kulturhus har som ett försköningsobjekt under ett år planerats, nyanlagts och restaurerats Svenmanska Parken. Detta vill vi nu manifestera genom en storslagen invigning med

Program:
* Skörde- och växtmarknad, musik
* Invigningsceremoni
* Utställningar i hela kulturhuset av Bräkne-Hoby trädgårdsförening (20 årsjubileum) Blekinges Trädgårdsföreningar samt av Roland Gustavsson SLU Alnarp och Bräknetrampen Ingegerd Lindén under epitetet Blekinge Sveriges Trädgård
* Knattelopp i park och kulturmiljö, växtrusning en spännande nyhet, föredrag av en av Sveriges bästa växtkännare Kenneth Lorentzon samt avslutning med barnkören Diskanterna i kyrkan som benämns Blekinges Katedral.

Varmt välkomna alla Ronnebybor och Blekingebor.