INBJUDAN TILL INFORMATION OM PROJEKTPENGAR
kronlax
Fram till 2020 kommer det att delas ut stora summor av projektpengar inom Blekinge. Nu får du chansen att ta del av information om detta är något för dig.
Tid:  Måndag 16 november 2015, kl 18.00 – ca 20:00  Plats: Restaurang Kronolaxen,vid laxens hus i Mörrum
Arrangemanget riktar sig till föreningar, små företag och andra som är intresserade av kommande möjligheter att söka projektstöd. Deltagandet är kostnadsfritt men vi behöver din anmälan senast den 12 nov till Bengt Grönblad b.gronblad@telia.com, 0708-631638).

PROGRAM
Kvällen inleds med en laxmacka från restaurangen.
Därefter kommer Birgitta Jonasson och Åsa Johansson från Länsstyrelsen i Blekinge att informera om nya landsbygdsprogrammet. Bland annat om vilka möjligheter det finns för organisationer att få stöd, till samlingslokaler idrottsanläggningar samt företagsstöd. 60 miljoner kronor kommer att fördelas för detta inom Blekinge. Lena Danielsson informera om nya SydostLeader samt om kommande möjlighet att söka projektbidrag. Insatsområden är Miljö, energi och klimat. Fiske och vattenområden. Företagande och innovation. Kommunikation och service. Natur, kultur och historia. Strategiska samarbeten. Lokalt ledd utveckling SydostLeader kommer att fördela ca 70 miljoner kronor inom sitt område. Bengt Grönblad från Länsbygderådet informerar om ArvsfondenAnders Andersson informerar om planerad projektledarutbildning i Länsbygderådets regi.
Naturligtvis lämnas även utrymme för frågor.