Företagsledarskolan är tillbaka, missa inte möjligheten att vara med och lär dig mer om bland annat ekonomi, försäljning/ marknadsföring, ledarskap och personaladministration. Här får du all information:


2003 genomförde vi i Ronneby en utbildning kombinerad med nätverksbyggande som vi kallade Företagsledarskolan.

Den pågick under ungefär ett år och ett femtiotal företagsledare deltog. Några av deltagarna var bl a Mats Johansson på Orbit One, Heiki Andersson på Ronneby Svets & Smide och Tommy Svensson på Soft center fastighets AB.

Nu kör vi igång igen!

Vad är då Företagsledarskolan?

Företagsledarskolan är bara öppen för dig som är företagsledare, antingen om du äger ditt bolag själv, är anställd VD eller är styrelseordförande. Det kan vara vilken bransch som helst, och storleken på företag har heller ingen betydelse, du kan vara ensam i bolaget eller ha många anställda.

Tanken är att du tillsammans med andra, i motsvarande position, får en praktisk och handfast utbildning inom det eller de områden som du tycker att du behöver förstärka din kompetens.
Genom att det bara är företagsledare som deltar så bygger du också bra nätverk med kollegor i samma situation som du. Vi undviker att ha två konkurrerande företag i samma grupp.

Företagsledarskolan täcker in de fyra stora huvudområdena för en företagsledare, Ekonomi, Försäljning/Marknadsföring, Ledarskap och Personaladministration. Vi försöker anpassa både ämnesval och innehåll så att du kan ha en direkt nytta av utbildningen i ditt företag. Låt oss ta ekonomidelen som exempel. 2003 var det nuvarande Näringslivschefen, Torbjörn Lind, som var utbildare. Han har en mycket gedigen erfarenhet och kunskap inom området som ekonomichef och ekonomidirektör och dessutom många år som egen företagare. Han var en mycket uppskattad lärare och kraven på våra utbildare när det gäller kompetens och förmåga nu är desamma som vi hade då. Upplägget på just ekonomikursen 2003 var att vi gick igenom resultat och balansräkning, kalkyl och budget, strategiska nyckeltal och ett företagsspel där man tävlade om att lyckas bäst med sitt företag i en svårbedömd marknad.

Att kunna utläsa av resultat och balansräkningen hur stora muskler din partner har och vilka risker du tar i en viktig affär, eller att kunna göra relevanta investerings-, offert-, eller efterkalkyler är fortfarande lika relevant för dig som företagsledare idag.

På samma sätt som vi beskriver ekonomidelen ovan bygger vi alla de ingående ämnesdelarna. Som lärare tar vi in erfarna personer som vi vet har förmågan att dela med sig av sina erfarenheter och även lyssna på er som deltar så att slutresultatet blir så bra som möjligt.

Du kommer att få erbjudande efter hand inom de olika ämnesområdena och utbildningen kommer att genomföras efter varje grupps förutsättningar, företrädesvis på kvällstid några timmar per vecka.

Den 2 februari kl. 18.00 håller vi, på Business Ronneby, Soft Center etapp 1, en timmes dialog om nystarten av Företagsledarskolan. Anmäl dig till informationsmötet genom att klicka HÄR

Ronny Johannesson.